Laat u behandelen in Roosendaal bij Tuerlings Fysiotherapie en Osteopathie

Hier vindt u meer informatie over onze overige diensten.

Voor manuele therapie, kaakfysiotherapie en oedeemtherapie zie de pagina "Fysiotherapie" 

Sportrevalidatie

Bent u herstellende van een operatie of heeft u klachten aan het bewegingsapparaat?

Sport revalidatie kan dan een uitkomst bieden. Samen met u, stellen we een trainingsschema op, afhankelijk van uw mogelijkheden op dat moment.

Uit onderzoek is gebleken dat therapie in de behandelkamer in combinatie met oefentherapie snellere en betere resultaten geeft. Ook is de kans op het herhalen van de klacht kleiner. 

Laat u behandelen bij Tuerlings Fysiotherapie en Osteopathie in Roosendaal

Massage

Voor een massage kunt u ook bij ons terecht.

Een sportmassage voor of na het sporten óf een massage zomaar ter ontspanning.

Sportmassage kan preventief worden toegepast, als onderhoudsbeurt voor je spieren. Het is erop gericht de doorbloeding van de spieren te stimuleren.

Bij een sportmassage na het sporten worden afvalstoffen afgevoerd, waardoor een sneller herstel mogelijk is en er minder spierpijn optreedt.

Door dagelijkse activiteiten kunnen klachten ontstaan en daarom is sportmassage ook voor niet-sporters erg zinvol. 

Laat u behandelen bij Tuerlings Fysiotherapie en Osteopathie in Roosendaal

Medical Taping

De basis van de Medical Taping werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

Spieren zijn niet alleen nodig voor beweging maar zijn daarnaast ook bepalend voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala aan klachten en aandoeningen geven.

Voortbouwend op deze gedachte, werden er diverse elastische tapesoorten ontwikkeld die de spieren in hun functie konden ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd.

Tijdens de ontwikkeling van deze methode bleek al snel dat het toepassingsgebied veel ruimer was dan alleen het behandelen van spieren.

Logopedie is er voor spraakles, spraakstoornis, stemstoornis, gehoorstoornis

Logopedie

Als u op zoek bent naar een logopediste voor spraakles of het behandelen van een stoornis, zoals:

 • Stemstoornis
 • Gehoorstoornis
 • Eet- en drinkstoornis
 • Taalstoornis
 • Spraakstoornis

kunnen wij u ook helpen.

In onze praktijk is een logopediste werkzaam.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kijk op de website: www.logopedieverkade.nl

Body Stress Release (BSR) stimuleert het lichaam om die vastgezette spanning los te laten

Body Stress Release

Body Stress Release is een gezondheidstechniek. Veel klachten hebben een logische oorzaak: vastgezette spanning in spieren en/of bindweefsel, oftewel body stress. Body Stress Release (BSR) stimuleert het lichaam om die vastgezette spanning los te laten. Een release is precies, effectief en vriendelijk. De techniek is geschikt voor iedereen: jong en oud, ziek of gezond.

Ontdek zelf wat Body Stress Release kan doen voor uw gezondheid en uw welzijn.

Acupunctuur en Dry Needling

Een acupunctuurbehandeling kan u helpen uw pijn te verlichten

Acupunctuur is een behandelmethode binnen de Chinese Geneeswijze. Bij acupunctuur wordt gebruik gemaakt van steriele naalden die op acupunctuurpunten worden gezet. Deze acupunctuurpunten zijn te vinden op de meridianen in ons lichaam. Meridianen zijn een netwerk aan onderling verbonden lijnen. Stel je een meridiaan voor als een rivier: een rivier die stroomt door je lichaam en volgt daarbij een bepaalde weg. Het water in die rivier is de Qi. Als er genoeg Qi op de juiste plaats is, stroomt de beek zonder problemen. Acupunctuur is bedoeld voor het uitbalanceren van deze meridianen.

Door middel van acupunctuur beïnvloeden we de doorbloeding van het lichaam. Op plaatsen waar het bloed te snel of te traag stroomt, of waar het bloed te warm of te koud is, ontstaan klachten. Door naalden op acupunctuurpunten te zetten kunnen we ervoor zorgen dat de doorbloeding zich herstelt. Ook bij acupunctuur geldt; uw klachten zijn niet in 1 dag gekomen, dus gaan waarschijnlijk ook niet met 1 behandeling weg. Het is een traject waarvan de duur en het aantal keer afhankelijk is van de ernst van uw klacht, hoelang u er al mee rondloopt en hoe uw levensstijl is ten opzichte van het probleem dat we behandelen.

Waarvoor is acupunctuur bedoeld?

 • Ademhalingsstoornissen
 • Angsttoestanden
 • Bedplassen
 • Beenklachten
 • Blaasstoornissen
 • Buikpijn
 • Concentratiestoornissen
 • Diarree
 • Doorbloedingsstoornissen
 • Verminderde eetlust
 • Elleboogklachten
 • Gewrichtspijn
 • Hoest
 • Hoofdpijn, migraine, voorhoofdspijn
 • Hooikoorts, neusverkoudheid
 • Ischias / spit
 • Keelpijn
 • Kiespijn
 • Knieklachten
 • Menstruatieklachten
 • Nervositeit, neurasthenie
 • Neusbloedingen
 • Pijnbestrijding
 • Reumatische aandoeningen
 • Rugklachten
 • Slaapstoornissen, inslaap- en doorslaapproblemen
 • Vermoeidheid
 • Verstopping
 • Wervelkolomklachten, pijn in schouder of arm


Acupunctuur is een veilige therapie. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig van arts of specialist.

Acupunctuur wordt ook (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar, dit gaat niet van het eigen risico af.

Mensen die acupunctuur hebben ervaren, zeggen ook meer energie te hebben, beter te slapen, een gezondere eetlust te ontwikkelen en zich meer ontspannen te voelen.

 

Hoe ga ik met u aan de slag?

Het eerste consult bestaat uit een intakegesprek en de eerste behandeling. Bij de intake wil ik helder krijgen wat uw problemen zijn, hoe dat zo gekomen is en of ik de geschikte therapeut ben om u te behandelen.

Wanneer u met mij contact opneemt, stuur ik u een vragenlijst toe. Dit is een anamneseformulier, of intake formulier. Deze krijgt u van mij per mail. Of indien gewenst, per post. Deze kunt u rustig thuis invullen. Deze neemt u mee naar onze eerste afspraak. Dan nemen we de lijst samen door en kunnen we elkaar vragen stellen indien nodig. Daarna mag u plaats nemen op de behandelbank en voel ik aan uw pols om een polsdiagnose te stellen. Ook bekijk ik uw tong om een tongdiagnose te stellen. Uit het intake formulier, de pols diagnose en de tongdiagnose ontstaat de uiteindelijke (Chinese) diagnose voor het patroon wat we gaan behandelen. Daaruit volgt een persoonlijk behandelplan. Vergelijk deze diagnose niet met een diagnose die u van de dokter krijgt, of in het ziekenhuis. De “Chinese” diagnose is gestoeld op een energetisch systeem waarmee we meridianen behandelen. Ieder persoon en ieder lichaam is uniek. Ik bespreek met u wat ik voor u kan doen, hoe lang ik nodig ga hebben en welke middelen ik voor u in ga zetten. Iedereen heeft zijn eigen tijd en aanpak nodig.

Voeding en gezondheid

Ieder mens wil graag gezond zijn. Wat hebben we daarvoor nodig?

In deze tijd van overvloed valt het niet mee om goede keuzes te maken als het om voeding gaat. Het aanbod is overweldigend en reclame zet ons vaak op het verkeerde been. Dit kan aanzienlijke gevolgen hebben voor onze gezondheid. De eerste tekenen hiervan worden vaak zichtbaar door uiterlijke klachten zoals allergieën, huidaandoeningen, overgewicht, enz.

Innerlijke belasting wordt meestal niet direct met voeding in verband gebracht maar kan de kwaliteit van leven aanzienlijk beïnvloeden. Vermoeidheid, stress, slaapproblemen, hoofdpijn, maag- en darmklachten komen meer voor dan nodig is. 

Wij zijn opgeleid 3Care gezondheidscoach en bieden u het medisch verantwoord 3Care gezondheidsprogramma.
Hiermee zijn we specialist in het helpen en begeleiden van mensen op het gebied van:
     • Voeding
     • Leefstijl
     • Gezondheid

Zie: www.3Care.eu

Een acupunctuurbehandeling kan u helpen uw pijn te verlichten

Het beste resultaat boekt u wanneer u het programma volgt in combinatie met voldoende beweging. Uiteindelijk resulteert dit in een betere/goede lichamelijke, geestelijke en uiterlijke gezondheid!

Sportrevalidatie moet gedegen gebeuren. De fysiotherapeuten van Jan Teurlings helpen u hierbij

Claudicatio Intermittens (Etalagebenen)

Als u slagaders in uw benen door aderverkalking vernauwd zijn, heeft u kans op etalagebenen. Simpelweg houdt dit in dat er minder bloed naar uw benen worden aangevoerd en dus ook minder zuurstof. Dit kan pijnlijke benen opleveren, waardoor lopen moeilijker is en u al moeite heeft met kleine stukjes wandelen. Vooral voor rokers, mensen met overgewicht, een te hoge bloeddruk, suikerziekte, te weinig beweging en een te hoog cholesterol is het risico op etalagebenen aanwezig.

Op de lange termijn kunt u voor behandeling bij onze praktijk terecht. Onder supervisie van onze fysiotherapeut maken we een loopschema om de loopafstand te vergroten en de klachten te verminderen. Dankzij de looptraining zullen de klachten geheel of gedeeltelijk verdwijnen.

We zijn aangesloten bij het landelijk netwerk looptherapie, ClaudicatioNet.

Sportrevalidatie moet gedegen gebeuren. De fysiotherapeuten van Jan Teurlings helpen u hierbij

Triggerpoint therapie

Triggerpoints zijn punten in het lichaam waar de spieren zijn verhard of als strakke streng voelen. Zijn uw spieren overbelast? Bijvoorbeeld door een sportblessure of tennisarm? Heeft u last van rug-, nek- of schouderklachten? Dan kan Triggerpoint therapie u helpen.

De opgehoopte afvalstoffen die vaak de oorzaak zijn, worden weer in de circulatie van de bloedbaan gebracht. Daardoor voelen de spieren weer losser aan en u kunt weer makkelijker bewegen.

Heeft u last van uw gewrichten of weefsels? Maak een afspraak voor een osteopathiebehandeling in Roosendaal

EIS-scan

De Electro Interstitiële Scan is een computergestuurd onderzoek gebaseerd op een elektrische weerstandsmeting die gedaan wordt tussen zes lichaamspunten. Het is een niet invasieve en volkomen pijnloze meetmethode.

De meting duurt gemiddeld 3 minuten. U krijgt tijdens de meting 2 plakkers op uw voorhoofd. Uw handen en voeten worden op metalen platen gezet en de meting kan beginnen. Dankzij deze meting verkrijgen we dus snel betrouwbare informatie over uw gehele lichaam en het functioneren. Deze scan wordt wereldwijd toegepast door artsen en therapeuten.

Het is een onderzoek van het hele lichaam, met al haar facetten. Alle lichaamsfuncties worden snel en begrijpelijk weergegeven. De stress op diverse niveaus in het lichaam, zoals cardiovasculair, lymfatisch, visceraal (orgaan-gerelateerd), wervelkolom en andere gewrichten alsmede hersenfuncties worden helder weergegeven.

Heeft u last van uw gewrichten of weefsels? Maak een afspraak voor een osteopathiebehandeling in Roosendaal

Bioresonantie-meting

Als u wel eens last heeft van vermoeidheid, spierpijn, huidklachten, haaruitval of allergieën, dan wilt u natuurlijk weten waardoor dit mogelijk komt. Vaak zijn er tekorten in het lichaam. Dankzij de bioresonantie-meting onderzoeken we de waardes, zoals vitamines en mineralen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een tekort aan vitamine D, jodium of eiwitten (aminozuren). Wanneer u hiervan op de hoogte bent, kunt u er samen met onze specialisten iets aan doen. De juiste voeding kan al een wereld van verschil maken.

Blessurewijzer

Ter ondersteuning van de behandeling of in geval van blessures hebben wij diverse hulpmiddelen direct op voorraad.

Heeft u last van uw gewrichten of weefsels? Maak een afspraak voor een osteopathiebehandeling in Roosendaal