Sporten bij Tuerlings Fysiotherapie en Osteopathie in Roosendaal

Verantwoord sporten onder deskundige begeleiding. Individueel of in groepsverband, samen met de fysiotherapeut bepaalt u welke vorm van bewegen bij u past en welke doelen voor u haalbaar zijn. Zo weet u zeker dat u uw lichaam niet overbelast

De juiste begeleiding

Samen met de fysiotherapeut gaat u bepalen welke vorm van sport het beste bij u en uw klachten past.

  • Welke doelen zijn haalbaar?
  • Wat vindt u zelf leuk om te doen?

Wij bieden in onze praktijk diverse mogelijkheden om te sporten:

Kom bij ons sporten

Functional Movement Screen (FMS)

Heeft u last van een blessure die regelmatig terugkomt? En doet u er alles aan om van deze blessure te herstellen, maar wil het maar niet lukken? Mogelijk is er sprake van “een zwakke schakel” in uw beweegketen.

Dan kan een Functional Movement Screen u helpen een duidelijke oorzaak aan te wijzen. Door middel van 7 verschillende testen krijgen we inzicht in uw zwakke punten. De fysiotherapeut kan hierdoor goed bepalen hoe en waar we het probleem gaan aanpakken.

Of om gewoon meer inzicht in uw lichaam te krijgen, laat u een Functional Movement Screen uitvoeren in onze praktijk. Daarbij wordt gekeken naar uw hele lichaam en op basis hiervan kunnen we u het juiste advies geven.

personal training roosendaal

Personal training

Een personal trainer is iemand die u perfect kan motiveren en inspireren om uw doelen te behalen.

Of het nu gaat om het verbeteren van uw conditie, het verliezen van gewicht of omdat u het gewoon prettiger vindt individueel begeleid te worden, met uw personal trainer gaat u er samen aan werken uw doelen te behalen.

Small group training

Wilt u wel in groepsverband sporten, maar met persoonlijke aandacht? Probeer onze small group training. De naam verraadt het al: we trainen in kleinschalig groepsverband. Onder begeleiding wordt u gestimuleerd het beste uit uzelf te halen. Ook al sport u in een groep, we motiveren u om uw persoonlijke doelen te halen. De groepen bestaan uit maximaal 6 personen.

Work “oud”

Ook als u ouder wordt, is in beweging blijven belangrijk. Wilt u verantwoord sporten onder begeleiding van een deskundige trainer? Dan is onze work “oud” geschikt voor u. We motiveren u om uw conditie op peil te krijgen. Uw lichaam wordt gezonder en fitter.

pilates roosendaal

Pilates

Door middel van pilates versterkt u uw lichaam en vergroot u uw balans. Iedere oefening wordt gecontroleerd en met grote precisie uitgevoerd. De juiste ademhaling ondersteunt uw lichaam en geeft ook het tempo aan.

Pilates is geschikt voor iedereen: jong én oud, voor mensen in topconditie of ouderen die van een letsel willen herstellen.

De methode kan worden aangepast aan de gesteldheid, sterke en zwakke punten van iedereen.

Docente: Cahrin van Jaarsveld

Core stability training

Met core stabitlity training oefenen we de stabiliteit van de kernspieren van het lichaam. Dat houdt in dat we dieperliggende rug- en buikspieren gaan aanpakken. Deze staan in verbinding met de wervelkolom, het bekken en de schouders. Dit vormt het fundament in het lichaam. Een goede core stability zorgt ervoor dat u beter functioneert in het dagelijks leven. U beweegt beter en heeft minder kans op blessures bij het sporten.

We trainen dit met eenvoudige oefeningen. Uw spieren worden verstevigd en de kans op (lage) rugpijn vermindert.

yoga roosendaal

Yoga

Yoga helpt u bewust te worden van uzelf. U leert uw lichaam en geest beter kennen.

Dat doet u met behulp van ademoefeningen.

Onze yoga-docente geeft hatha-yoga, waarbij er een gebalanceerde verdeling is in staande, zittende en liggende houdingen.

In elke oefening zoeken we naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht.

In elke les komen verschillende ontspannings-, concentratie- en meditatieoefeningen aan bod.

De aandacht gaat naar binnen, naar uzelf.

U wordt bewuster van wie u werkelijk bent.

Docente: Lia van Nijnatten

stoelyoga roosendaal

Stoelyoga

Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie.

Een stoelyogales is erop gericht spieren en gewrichten soepeler te maken.

Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren.

Al zijn de bewegingen nog zo klein, je lichamelijke  en geestelijke gezondheid zal vooruit gaan bij regelmatige beoefening.

Een stoelyogales bestaat uit ontspannings- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen, lichaamshoudingen, concentratietechnieken en meditatie.

Docente: Cahrin van Jaarsveld

podotherapie roosendaal

Podotherapie

Binnen de podotherapie worden klachten behandeld die voortkomen uit een afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon. Dit kunnen klachten zijn aan uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug. Wij behandelen ook huid- en nagelaandoeningen en geven preventieve adviezen. U kunt hierbij onder andere denken aan het volgende:

  • Overbelastingklachten
  • Vermoeidheidsklachten
  • Standsafwijking van de tenen
  • Specifieke voetproblemen bij diabetes mellitus en reuma
  • Huidproblemen zoals overmatig eelt en likdoorns
  • Ingegroeide en misvormde nagels
  • Knie-, heup- en rugklachten
  • Specifieke klachten bij kinderen

Door goed te luisteren naar uw klachten, uw symptomen terdege te inventariseren en uw voeten en looppatroon uitgebreid te onderzoeken, worden uw problemen geanalyseerd en in kaart gebracht. Daarna stellen we een plan van aanpak op met de meest effectieve behandeling. Dit plan van aanpak wordt helemaal met u doorgesproken.

De kracht van podotherapie is, dat u als patiënt met bewegingsklachten, mobiel wordt gehouden zonder dat er gebruik wordt gemaakt van ziekenhuisopnames of operaties!

De podotherapeut werkt samen met uw specialist, huisarts, fysiotherapeut of pedicure.

Zie: www.podotherapieeenstapvooruit.nl

Voeding en gezondheid

Ieder mens wil graag gezond zijn. Wat hebben we daarvoor nodig?

In deze tijd van overvloed valt het niet mee om goede keuzes te maken als het om voeding gaat. Het aanbod is overweldigend en reclame zet ons vaak op het verkeerde been. Dit kan aanzienlijke gevolgen hebben voor onze gezondheid. De eerste tekenen hiervan worden vaak zichtbaar door uiterlijke klachten zoals allergieën, huidaandoeningen, overgewicht, enz.

Innerlijke belasting wordt meestal niet direct met voeding in verband gebracht maar kan de kwaliteit van leven aanzienlijk beïnvloeden. Vermoeidheid, stress, slaapproblemen, hoofdpijn, maag- en darmklachten komen meer voor dan nodig is.

Wij zijn opgeleid 3Care gezondheidscoach en bieden u het medisch verantwoord 3Care gezondheidsprogramma.
Hiermee zijn we specialist in het helpen en begeleiden van mensen op het gebied van:
• Voeding
• Leefstijl
• Gezondheid

Zie: www.3Care.eu

 

Het beste resultaat boekt u wanneer u het programma volgt in combinatie met voldoende beweging.

Uiteindelijk resulteert dit in een goede/betere lichamelijke, geestelijke en uiterlijke gezondheid!

EIS-scan

De Electro Interstitiële Scan is een computergestuurd onderzoek gebaseerd op een elektrische weerstandsmeting die gedaan wordt tussen zes lichaamspunten. Het is een niet invasieve en volkomen pijnloze meetmethode.

De meting duurt gemiddeld 3 minuten. U krijgt tijdens de meting 2 plakkers op uw voorhoofd. Uw handen en voeten worden op metalen platen gezet en de meting kan beginnen. Dankzij deze meting verkrijgen we dus snel betrouwbare informatie over uw gehele lichaam en het functioneren. Deze scan wordt wereldwijd toegepast door artsen en therapeuten.

Het is een onderzoek van het hele lichaam, met al haar facetten. Alle lichaamsfuncties worden snel en begrijpelijk weergegeven. De stress op diverse niveaus in het lichaam, zoals cardiovasculair, lymfatisch, visceraal (orgaan-gerelateerd), wervelkolom en andere gewrichten alsmede hersenfuncties worden helder weergegeven.

Bioresonantie-meting

Als u wel eens last heeft van vermoeidheid, spierpijn, huidklachten, haaruitval of allergieën, dan wilt u natuurlijk weten waardoor dit mogelijk komt. Vaak zijn er tekorten in het lichaam. Dankzij de bioresonantie-meting onderzoeken we de waardes, zoals vitamines en mineralen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een tekort aan vitamine D, jodium of eiwitten (aminozuren). Wanneer u hiervan op de hoogte bent, kunt u er samen met onze specialisten iets aan doen. De juiste voeding kan al een wereld van verschil maken.