Wilt u graag een fysiobehandeling, maar bent u moeilijk ter ben

Stap op de fiets met de begeleiding van Tuerlings Fysiotherapie en Osteopathie

Of het nu gaat om de beklimming van de Alpe D’Huez of een flinke mountainbiketocht in het bos, in onze praktijk begeleiden we de recreatieve en professionele sportfietser.

Cycling Roosendaal

Als u optimaal wilt presteren op de fiets, dan is het van belang dat uw lichaam sterk genoeg is. Zo zal een zwakke rug u dwingen om een toertocht voortijdig af te breken. Een zwakkere spiergroep in uw bovenbenen kan hinderen tijdens het klimmen. In 3 stappen helpen wij u uw fietsdoel te bereiken. Dat doen we onder andere door het gebruik maken van de FMS (Functional Movement Screen)

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Een acupunctuurbehandeling kan u helpen uw pijn te verlichten. Laat u behandelen bij Jan Tuerlings Osteopathie in Roosendaal

Stap 1: testen

We gaan in de eerste plaats elk onderdeel van uw lichaam testen en eventuele blessures of klachten in kaart brengen. Hoe is het gesteld met uw spieren? De sterkte van uw rug? Dat doen wij door middel van de FMS.

Daarnaast gaan we uw conditieniveau bepalen. Dat doen we met de Physical Working Capacity Test. Hierdoor kunt u doelgericht gaan trainen en krijgt u een trainingsschema gebaseerd op kracht, coördinatie, conditie, mobiliteit en stabiliteit. 

Functioneren uw spieren en gewrichten in uw hoofd niet meer goed? Kaakfysiotherapie helpt hierbij

Stap 2: meten (bikefitting)

Een goede fiets is natuurlijk belangrijk. Maar net zo belangrijk is de juiste afstelling van de fiets op uw lichaam. Hiermee voorkomt u blessures en haalt u het beste uit uw lichaam. U presteert optimaal.

We maken hiervoor gebruik van de diensten van Eric van den Boogaard van Pro4mance.

Onze fysiotherapeuten in Roosendaal helpen u van uw pijnklachten af

Stap 3: trainen (bodyfitting)

De oefeningen stemmen we af op uw doel, waarbij we natuurlijk ook rekening houden met eventuele verbeterpunten. We trainen spierkracht, coördinatie en mobiliteit. Zo krijgt u een optimale stabiliteit in uw lichaam. Uw prestaties verbeteren en u vermindert de kans op blessures.

Wilt u virtueel trainen? Doe de Praxtour en ervaar een realistische indoor-fietsbeleving. U maakt fietstochten door heel Europa. En dat gewoon in onze praktijk in Roosendaal.

Last van uw knieën? Manuele therapie kan de oplossing bieden! Kom naar Jan Tuerlings Osteopathie