Tuerlings Fysiotherapie en Osteopathie

Ons team zet zich dag in dag uit in om mensen te helpen met hun lichamelijke klachten. In onze praktijk werken meerdere fysiotherapeuten.

Behalve Fysiotherapie en Osteopathie kunnen wij u nog veel meer bieden, alles wat u gezonder maakt!

De juiste voedingskeuzes maken? Onze voedingsdeskundige van Tuerlings Fysiotherapie en Osteopathie helpt u hierbij

Jan Tuerlings, eigenaar van de praktijk

 

In 1981 behaalde ik mijn diploma fysiotherapie, hierna startte ik als algemeen fysiotherapeut in het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Na 6 jaar hier werkzaam te zijn geweest op alle afdelingen, was het tijd voor iets nieuws. In oktober 1987 startte ik met de fysiotherapiepraktijk in Roosendaal.

Kort hierna behaalde ik mijn diploma voor manueel therapeut en ontwikkelde mij verder met een 2-jarige opleiding tot orofaciaal therapeut. Hiermee specialiseerde ik mij op het gebied van hoofd- en kaakklachten. Er kwam een intense samenwerking tot stand met de afdeling kaakchirurgie en het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde in het Amphia Ziekenhuis in Breda en de KNO-afdeling van het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal.

Toch bleven er ondanks mijn brede kennis en hoog opleidingsniveau nog steeds vraagtekens bij sommige hardnekkige gezondheidsproblemen van patiënten. In de zoektocht om dit hiaat nog op te vullen, ontdekte ik de opleiding osteopathie. Ik startte in 2002 deze 5-jarige opleiding aan de IAO (International Academy of Osteopathy) in Gent. Deze rondde ik succesvol af in juni 2007. Aansluitend heb ik nog een 2-jarige opleiding kinderosteopathie gedaan. Vanaf 2007 ben ik deze holistische geneeswijze enthousiast aan het toepassen. Steeds meer stukjes van de puzzel zie ik nu in elkaar passen.

Verbeter uw houding met manuele therapie bij Tuerlings Fysiotherapie en Osteopathie in Roosendaal

Hanneke Tuerlings, mede-eigenaar

 

Sinds de oprichting van de praktijk in 1987 neem ik de administratie voor mijn rekening. De eerste jaren meestal achter de schermen, nu ben ik werkzaam als secretaresse in de praktijk, waar u o.a. voor het maken van afspraken bij mij terecht kunt. Daarnaast behoren ook personeels- en andere organisatorische zaken tot mijn taak.

Wie graag wil afvallen of gewoon gezond wil eten, kan bij mij terecht voor voedingsadviezen op maat. Kijk voor meer informatie hieromtrent onder 'Wat wij ook bieden' bij 'voeding en gezondheid". 

Functioneren uw spieren en gewrichten in uw hoofd niet meer goed? Kaakfysiotherapie helpt hierbij

Robbin Timmermans

 

Na de opleiding CIOS (opleiding tot sportdocent) te hebben afgerond, was fysiotherapie voor mij een logische stap. Van jongs af aan vond ik de anatomie, fysiologie en complexiteit van de mens enorm fascinerend.

Nadat ik ben afgestudeerd in 2008 aan de Avans Hogeschool in Breda ben ik als fysiotherapeut aan de slag gegaan. Er ging een wereld voor me open. Wat is de mens bijzonder en complex. Het is een ongelofelijke uitdaging om voorwaarden te creëren voor een optimaal herstel. Het adviseren, begeleiden en behandelen is bij iedere persoon anders. Dat maakt dit vak dagelijks interessant. 

Laat u behandelen bij Tuerlings Fysiotherapie en Osteopathie in Roosendaal

Marlot Tuerlings

 

Vanaf de middelbare school was ik al erg geïnteresseerd in de fysiotherapie. Ik ben echter eerder uitgeloot voor deze opleiding en ben toen psychologie gaan studeren aan de universiteit in Tilburg. Ik heb mijn bachelor psychologie afgemaakt, maar de wens om fysiotherapie te studeren bleef. Ik ben daarom tijdens mijn laatste jaar van psychologie ook begonnen aan de opleiding fysiotherapie. Inmiddels heb ik de versnelde deeltijdopleiding fysiotherapie aan Thim van der Laan afgerond.

Naast mijn interesse in het menselijk lichaam, heb ik ook altijd al interesse gehad in sport. Ik ben zelf graag sportief bezig, maar ik vind het ook erg leuk om anderen te kunnen begeleiden en motiveren bij het sporten en bewegen. Dit kan uiteenlopen van begeleiding en training bij blessures tot verbeteren van sportprestaties en het verzorgen van trainingen voor mensen die meer willen bewegen of gewicht willen verliezen.

Binnen mijn opleiding heb ik o.a. de minors sportfysiotherapie en sportmassage afgerond. Ik wil graag mijn kennis nog gaan uitbreiden binnen de fysiotherapie, met name gericht op het gebied van sport en beweging.

Cahrin van Jaarsveld

 • Pilates-docente

 

Mijn naam is Cahrin van Jaarsveld, ik woon met mijn kinderen in Etten-Leur. Ik verzorg small group training bij Tuerlings Fysiotherapie en Osteopathie.

Sinds 2005 geef ik pilateslessen en andere groepslessen bij sportscholen, verenigingen en sportclubs. Sport is bij ons thuis een van onze favoriete bezigheden. Mijn dochter rijdt paard en doet regelmatig mee met mijn lessen. Mijn zoon hockeyt fanatiek bij de hockeyclub van Etten-Leur.

Ik ben er van overtuigd dat pilatesoefeningen goed zijn voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen met rugklachten. Ook patiënten die, na hun behandelingen bij de fysiotherapeut, niet telkens terug willen vallen in hun lichamelijke klachten hebben veel baat bij pilates. Daarom is Praktijk Tuerlings een perfecte match. Door de kleine groepen is er ook veel aandacht voor u persoonlijk. Elke training wordt afgesloten met een ontspanningsoefening, zodat iedereen ontspannen en energiek huiswaarts gaat. Ik hoop u binnenkort te zien in een van de lessen.

 

Wilt u graag een fysiobehandeling, maar bent u moeilijk ter been?

Lia van Nijnatten

 • yoga-docente

 

Na eerst zelf yogalessen en andere cursussen op het gebied van bewustwording gevolgd te hebben, begon ik in 1993 met de yogadocentenopleiding bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte, in Zeist en Bilthoven. De grootste en oudste opleiding van Nederland.
Deze heb ik afgerond met een diploma en het schrijven van een scriptie.
Na bijna 20 jaar in de zorg gewerkt te hebben bij vooral ouderen, ben ik hiermee gestopt bij de geboorte van mijn oudste zoon in 1999.
Na de geboorte van mijn jongste zoon ben ik zelf yogales gaan geven. Ik doe dit nu geruime tijd en nog steeds met veel liefde, toewijding en plezier.
Door het volgen van cursussen, lezen van boeken, vaktijdschriften en het doen van creatieve activiteiten (zoals schilderen, mandala’s maken, keramiek en beeldhouwen), blijf ik dicht bij mezelf en blijf ik me van binnenuit ontwikkelen. Ik merk dat dit ook een doorwerking heeft op mijn leerlingen.
Ik ben dankbaar, dat ik mijn grootste passie over mag en kan dragen aan anderen.
Yoga is voor mij een leefwijze geworden.

 

www.liasyoga.nl

Tel. nr.: 06-38128911

Manuele therapie helpt u weer vrij te bewegen, laat u behandelen door onze fysiotherapeut bij Tuerlings Fysiotherapie en Osteopathie

Melissa Ververs

 • Body Stress Release practitioner

 

Door mijn interesse in het menselijk lichaam en mijn nieuwsgierigheid hoe deze gezond te houden heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Ik ben zowel (sport)diëtist als stresscounselor en sinds 2015 ook Body Stress Release (BSR) practitioner.

Bij praktijk Tuerlings werk ik als BSR practitioner, maar ook over voeding mag je me altijd vragen stellen! 

Body Stress = lichaamsspanning en Release = loslaten  

Als BSR practitioner ondersteun ik het lichaam om de opgeslagen spierspanningen los te gaan laten. Het is bijzonder om te zien dat deze zachte techniek zoveel effect kan hebben en enorme verlichting kan geven aan het lichaam. Bij heel veel klachten kan Body Stress Release een uitkomst bieden. Voor meer informatie neem eens een kijkje op de website.

www.bsr-melissaververs.nl

Tel. nr. 06-48167316

Heeft u last van uw gewrichten of weefsels? Maak een afspraak voor een osteopathiebehandeling in Roosendaal

Corine van Crugten

 • Podotherapeute

 

Corine is afgestudeerd als podotherapeut aan de Fontysopleiding in Eindhoven. De laatste jaren heeft zij gewerkt bij Podotherapiepraktijk Zevenbergen/Klundert. Zij houdt alle nieuwe ontwikkelingen bij en werkt graag samen met fysiotherapeuten/manueel therapeuten en osteopaten om tot een zo goed mogelijk resultaat voor de patiënten te komen.

We zijn blij haar nu ook in ons team te mogen hebben!

Corine is in het bijzonder geïnteresseerd in sport-gerelateerde klachten en klachten bij kinderen maar heeft ook veel kennis van ouderen en klachten bij reuma (o.a. fybromyalgie) en diabetes.

www.podotherapieeenstapvooruit.nl

Tel.nr.: 0165-542180  of  0165-533570

Mandy Mutsaerts

 • Logopediste

 

 • Taal
 • Spraak
 • (Basale) communicatie
 • Gebarentaal
 • Stem (LaxVox, Estill Voice)
 • Nevenstoornissen

 

In 2016 heb ik mijn diploma voor logopedie behaald aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Ik vind het erg leuk om kinderen en volwassenen te kunnen helpen met de communicatie in hun dagelijkse leven.

Naast de basis van de opleiding heb ik mij verdiept in het behandelen van kinderen met o.a. autisme, lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen, hechtingsproblemen en leer- en/of gedragsstoornissen in combinatie met een logopedische hulpvraag.

Ook heb ik cursussen met betrekking tot stemtherapie en gebarentaal gevolgd.

In de toekomst zou ik graag een scholing Sensorische Integratie willen doen.

 

Tel.nr.: 06-23303725