Ons team zet zich dag in dag uit in om mensen te helpen met hun lichamelijke klachten.

Bij ons bent u in goede handen!

Jan Tuerlings, eigenaar van de praktijk

In 1981 behaalde ik mijn diploma fysiotherapie, hierna startte ik als algemeen fysiotherapeut in het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Na 6 jaar hier werkzaam te zijn geweest op alle afdelingen, was het tijd voor iets nieuws. In oktober 1987 startte ik met de fysiotherapiepraktijk in Roosendaal.

Kort hierna behaalde ik mijn diploma voor manueel therapeut en ontwikkelde mij verder met een 2-jarige opleiding tot orofaciaal therapeut. Hiermee specialiseerde ik mij op het gebied van hoofd- en kaakklachten. Er kwam een intense samenwerking tot stand met de afdeling kaakchirurgie en het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde in het Amphia Ziekenhuis in Breda en de KNO-afdeling van het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal.

Toch bleven er ondanks mijn brede kennis en hoog opleidingsniveau nog steeds vraagtekens bij sommige hardnekkige gezondheidsproblemen van patiënten. In de zoektocht om dit hiaat nog op te vullen, ontdekte ik de opleiding osteopathie. Ik startte in 2002 deze 5-jarige opleiding aan de IAO (International Academy of Osteopathy) in Gent. Deze rondde ik succesvol af in juni 2007. Aansluitend heb ik nog een 2-jarige opleiding kinderosteopathie gedaan. Vanaf 2007 ben ik deze holistische geneeswijze enthousiast aan het toepassen. Steeds meer stukjes van de puzzel zie ik nu in elkaar passen.

Hanneke Tuerlings, mede-eigenaar

Sinds de oprichting van de praktijk in 1987 neem ik de administratie voor mijn rekening.

De eerste jaren meestal achter de schermen, nu ben ik werkzaam als secretaresse in de praktijk, waar u o.a. voor het maken van afspraken bij mij terecht kunt.

Daarnaast behoren ook personeels- en andere organisatorische zaken tot mijn taak.

Robbin Timmermans

Na de opleiding CIOS (opleiding tot sportdocent) te hebben afgerond, was fysiotherapie voor mij een logische stap. Van jongs af aan vond ik de anatomie, fysiologie en complexiteit van de mens enorm fascinerend.

Nadat ik ben afgestudeerd in 2008 aan de Avans Hogeschool in Breda ben ik als fysiotherapeut aan de slag gegaan. Er ging een wereld voor me open. Wat is de mens bijzonder en complex. Het is een ongelofelijke uitdaging om voorwaarden te creëren voor een optimaal herstel. Het adviseren, begeleiden en behandelen is bij iedere persoon anders. Dat maakt dit vak dagelijks interessant.

Marlot Tuerlings

Vanaf de middelbare school was ik al erg geïnteresseerd in de fysiotherapie. Ik ben echter eerder uitgeloot voor deze opleiding en ben toen psychologie gaan studeren aan de universiteit in Tilburg. Ik heb mijn bachelor psychologie afgemaakt, maar de wens om fysiotherapie te studeren bleef. Ik ben daarom tijdens mijn laatste jaar van psychologie ook begonnen aan de opleiding fysiotherapie. Inmiddels heb ik de versnelde deeltijdopleiding fysiotherapie aan Thim van der Laan afgerond.

Naast mijn interesse in het menselijk lichaam, heb ik ook altijd al interesse gehad in sport. Ik ben zelf graag sportief bezig, maar ik vind het ook erg leuk om anderen te kunnen begeleiden en motiveren bij het sporten en bewegen. Dit kan uiteenlopen van begeleiding en training bij blessures tot verbeteren van sportprestaties en het verzorgen van trainingen voor mensen die meer willen bewegen of gewicht willen verliezen.

Binnen mijn opleiding heb ik o.a. de minors sportfysiotherapie en sportmassage afgerond. Ik wil graag mijn kennis nog gaan uitbreiden binnen de fysiotherapie, met name gericht op het gebied van sport en beweging.

Renske Voermans

Al van jongs af aan wist ik dat ik fysiotherapie wilde gaan studeren. In 2017 ben ik aan de studie begonnen en in 2021 heb ik mijn afstudeerstage mogen lopen in deze gezellige praktijk. Na het behalen van mijn diploma in hetzelfde jaar ben ik hier gaan werken als fysiotherapeut.

Het mooie aan mijn werk vind ik dat ik mag werken met zoveel verschillende mensen. Mijn doel is om mensen weer controle te geven over hun basale lichaamsfuncties en weer perspectief te bieden waar ze dagelijks plezier van hebben. Mijn best doen om deze mensen te helpen met hun klachten en het resultaat hiervan zien geeft me veel voldoening. Elke dag een kleine vooruitgang leidt namelijk tot grote resultaten.

Tijdens mijn opleiding heb ik de minor ‘pedeatric physiotherapy’ afgerond, maar in de praktijk heb ik geleerd dat ik werken met alle leeftijdsgroepen nog leuker vind.

Graag wil ik mijn kennis nog gaan uitbreiden binnen de fysiotherapie. Ik ben benieuwd wat de toekomst in petto heeft.

Cahrin van Jaarsveld

Mijn naam is Cahrin van Jaarsveld, ik woon met mijn kinderen in Etten-Leur. Ik verzorg small group training bij Tuerlings Fysiotherapie en Osteopathie.

Sinds 2005 geef ik pilateslessen en andere groepslessen bij sportscholen, verenigingen en sportclubs. Sport is bij ons thuis een van onze favoriete bezigheden. Mijn dochter rijdt paard en doet regelmatig mee met mijn lessen. Mijn zoon hockeyt fanatiek bij de hockeyclub van Etten-Leur.

Ik ben er van overtuigd dat pilatesoefeningen goed zijn voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen met rugklachten. Ook patiënten die, na hun behandelingen bij de fysiotherapeut, niet telkens terug willen vallen in hun lichamelijke klachten hebben veel baat bij pilates. Daarom is Praktijk Tuerlings een perfecte match. Door de kleine groepen is er ook veel aandacht voor u persoonlijk. Elke training wordt afgesloten met een ontspanningsoefening, zodat iedereen ontspannen en energiek huiswaarts gaat. Ik hoop u binnenkort te zien in een van de lessen.

Wilt u meer weten?

Over uw 1e afspraak of hebt u een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen u graag bij uw herstel!

Bel 0165-569527
Mail