Lage rugpijn

Lage rugpijn, oftewel pijn in de onderrug, is een klacht die veel voorkomt.

De oorzaak is niet altijd direct aanwijsbaar, maar soms heeft het juist een duidelijke oorzaak, zoals bijvoorbeeld bij een hernia of ischias.

Er zijn verschillende risicofactoren en oorzaken die invloed hebben op het ontstaan van rugpijn, zoals bijvoorbeeld:

  • Overgewicht

  • Verkeerde houding

  • Zwaar fysiek belastend werk

  • Stress

  • Roken

Rugklachten zijn vaak het gevolg van een verkeerde belasting van de rug. Gebogen of zwaar werk waarbij veel getild moet worden kan zorgen voor overbelasting van de rug. Het is dus belangrijk dat je niet méér tilt dan je aankunt, maar ook dat je een goede houding aanneemt bij het tillen en buigen.

Ook zittend werk kan belastend zijn voor je rug. Tijdens het zitten worden de onderste wervels meer belast dan wanneer je staat. De zithouding kan dus een grote invloed hebben op het ontstaan van rugklachten. Als je in een actieve houding zit, met de rug recht, zul je minder snel last van de rug krijgen dan in een onderuitgezakte houding met een bolle rug.

Het lijkt onlogisch, maar het beste bij acute lage rugpijn is te blijven bewegen. Ga door met je dagelijkse activiteiten, zonder het te overdrijven. Een lage belasting, zoals bij wandelen of zwemmen, is het meest aan te bevelen. Door te bewegen versterk je je spieren.

Lage rugpijn kan je dagelijks leven sterk beïnvloeden. Wij kunnen ons dus voorstellen dat je snel geholpen wilt worden.

Daarom kun je bij Tuerlings Fysiotherapie en Osteopathie in Roosendaal altijd op korte termijn terecht voor een behandeling door een fysiotherapeut.

Wij hanteren geen wachtlijst! 

Neem contact op met onze praktijk om een afspraak te maken voor fysiotherapie.

 

Vorige
Vorige

Knieklachten

Volgende
Volgende

Aangepaste openingstijden